13 Ekim 2014 Pazartesi

Erkekler için soğuk günlerin kurtarıcıları...

Güneşli günleri arkamızda bırakarak girdiğimiz sonbahar mevsiminde, soğuk havanın habercisi rüzgarlar caddelerde yaprakları süpürüyor. Kasvet dolu olsa da gelecek kış günlerini sıcak kılacak yeni koleksiyonlar gün yüzüne çıkmış durumda. Şimdi bir kupa sıcak çikolata ile koltuğunuza iyice yayılın ve sadece down tuşunu kullanarak erişeceğiniz moda hazzına kendinizi teslim edin. Başlıyoruz. 




Dolce&Gabbana Fall Winter 2014 - 2015 koleksiyonu ile sezon açılışını yapmak istiyorum. Tarihsel dokuyu modern çağlara aktarmayı seven Domenico Dolce ve Stefano Gabbana, bu koleksiyonda da esin perilerini Ortaçağ'dan günümüze davet etmiş görünüyor. 

Tasarımcılarımız klasik erkek parçalarında pek de görmeye alışmadığımız işlemeler ile modern D&G erkeğini farklı bir konuma taşıyor bu sezon. Ortaçağ asilzadelerinin ustalık ve incelik ile hazırlanan kıyafetlerini bile sönük bırakabileceğini düşündüğüm tasarımlar oldukça göz dolduru. Altını çizerek vurgulamak istiyorum ki soğuk günler için seçilmiş tonlar, kendileri ile tezat bir duruş ile iç ısıtıyorlar neredeyse. 



Şövalye başlıklarını bu kış oldukça yoğun biçimde göreceğimizi umut ediyorum. Öyle ki maskülen ve modern erkeği öyle güzel tamamlayacak bir unsur çağımıza ancak böyle güzel adapte edilebilir. 



Tasarımcıların Ortaçağ'dan beslenerek yarattıkları Dolce&Gabbana erkeği, şövalyeler gibi savaşa gitmeyecek olsa da, çağımızın iş hayatında masa meydanlarında başarıdan başarıya koşacak gibi görünüyor.  


Bir başka iç ısıtan unsur da metropolitan şövalyemizin çantası... Klasik yorumlar ile yapılan sırt çantaları artık sokak modasında da kendine yer edinmiş iken, D&G'nin altını çizerek kullandığı bir başka parça olarak karşımızda. İçine ister zırhınızı parlatacak ekipmanları isterseniz de beyninizi parlatacak kitaplarınızı koyun, hangi çağda olduğunuz size kalmış...



İnce İtalyan işçiliği, estetik algısı ve motifleri her ne kadar sokağa inmeyecek olsa da, hayalleri süsleyecek konumdalar. 


Kışın dayanılmaz saflığı, zarafet kokan sokakların tasarımcısı karlı günleri iple çekerken, ellerimizi de düşünmek gerek değil mi?! İster ironi olarak algılayın ister kötü bir espri, D&G 7/24 ellerinizi düşünmenize olanak sağlayacak bir eldiven tasarlamayı başarmış. Göz kamaştıran taşlar, floral kıvrımlar ile buluşmuş ve özel hissetmenin ayrıcalığını tatmanız için tasarlanmış. Moda ve tarz kokan kar topları yapmak istiyorsanız, dolabınızda bir çift bulundurmanızı şiddetle tavsiye ediyorum... 


0 yorum:

Yorum Gönder

Tema resimleri sndr tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© 2011 Maddenin Sanat Hali, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena